Ακαδημία Πολιτών Βόλου

Μια πρωτοποριακή ιδέα έρχεται σε λίγους μήνες στο Βόλο, δίνοντας τη δυνατότητα σε ενήλικες να παρακολουθήσουν μαθήματα πολλών ειδικοτήτων με πολύ χαμηλά δίδακτρα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο είναι πλέον γεγονός και η Ακαδημία Πολιτών Βόλου που στηρίζει το εγχείρημα ήδη έχει ξεκινήσει να συλλέγει εγγραφές πολιτών που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. 
 
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002555283895

 Η ιδέα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου ξεκίνησε από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης και να διοργανώνουν συνεδρίες και διαλέξεις, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι πολίτες να λάβουν γνώσεις που άπτονται πολλών επιστημονικών ειδικοτήτων.
 
Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με πιο πρόσφατη τη Λάρισα και τη Μυτιλήνη, στις οποίες το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά μεγάλο και οι μαθητές ήταν ηλικίας από 18 ετών έως και 78!
 
Μετά από τη Λάρισα το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο έρχεται και στο Βόλο και θα μπορούν όλοι οι κάτοικοι της Μαγνησίας ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού να συμμετάσχουν στις διαλέξεις και τις συνεδρίες, να παρακολουθήσουν γνωστούς Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι θα παραθέτουν μαθήματα που θα αφορούν την Ιατρική, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Ιστορία, τη Φιλοσοφία, τη Δημοσιογραφία κ.α.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα