Προς τους εγγεγραμμένους στα προγράμματα της Ακαδημίας των Πολιτών

Προς τους εγγεγραμμένους στα προγράμματα της Ακαδημίας των Πολιτών

Σας καλωσορίζουμε στα Προγράμματα της Ακαδημίας των Πολιτών για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Η Ακαδημία των Πολιτών ξεκίνησε ως μία προσπάθεια διά βίου εκπαίδευσης των πολιτών, χωρίς καμιά διάκριση, όσον αφορά το οικονομικό-κοινωνικό και μορφωτικό υπόβαθρο των καταρτιζομένων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται (διαλεκτική-βιωματική προσέγγιση), η θεματολογία και η εξειδίκευση των διδασκόντων διασφαλίζουν ότι οι εμπειρίες σας επαρκούν για την παρακολούθηση οποιουδήποτε θέματος είτε είστε κάτοχοι διδακτορικού είτε απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς ιδιαίτερη εκλαΐκευση, παρά μόνο με τον τρόπο, που εφάρμοζαν οι Αρχαίοι Έλληνες-η γνώση βρίσκεται μέσα σας και ο καθηγητής παρέχει τα κατάλληλα ερεθίσματα, για να την συστηματοποιήσει.  Τα έσοδα των προγραμμάτων, των οποίων το κόστος είναι από τα φθηνότερα, που μπορείτε να βρείτε, δεν αποβλέπουν στο κέρδος, αλλά στην ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα.
Η Ακαδημία των Πολιτών επί τρία συναπτά έτη δεν αρκείται στην στείρα απόκτηση γνώσεων, αλλά στην πρακτική εφαρμογή της στην κοινότητα, στις ομάδες και στα κοινωνικά μορφώματα, στα οποία δραστηριοποιείστε. Αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη, συμμετοχικότητα είναι το τρίπτυχο που επιζητούμε να αναδείξουμε με δράσεις φιλανθρωπικές, πολιτιστικές, πρωτοποριακές, με την ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας μέσα από την κοινωνική ωρίμανση, με την εφαρμογή του οικουμενικού στο τοπικό, με στόχο την ποιότητα ζωής και τη δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου. Η εκπαίδευση, υπό αυτήν την έννοια, είναι βαθύτατα πολιτική και ο σπουδαστής ενεργός πολίτης.
Οι ανακοινώσεις για όλα τα θέματα που ανακύπτουν, εκπαιδευτικά, οργανωτικά, οικονομικά, ζητήματα αλλαγών προγράμματος, αιθουσών κλπ, κατά κύριο λόγο δημοσιοποιούνται στη σελίδα της Ακαδημίας στο Facebook (https://www.facebook.com/AkademiaTonPoliton), στην ηλεκτρονική εφημερίδα Α-τύπως ( www.a-typos.gr ,στις στήλες της οποίας μπορείτε να εκφράσετε με άρθρα σας τους προβληματισμούς, σκέψεις, αναλύσεις και συναισθήματα) και με προφορική ανακοίνωση του συντονιστή κάθε τμήματος. ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛOYNTAI ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΟΠΟΥΣ.
Τα βιβλία και οι σημειώσεις και το πρόγραμμα θα σταλούν ηλεκτρονικά στα email σας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου. Όσοι έχετε εγγραφεί στο διαδικτυακό πρόγραμμα ειδικής αγωγής και στη θεατρολογία-ψυχόδραμα επίπεδο Β θα λάβετε κωδικούς για την είσοδό σας σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ
Η Ακαδημία των Πολιτών εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε συμπεριφορές, φρασεολογία, ενέργειες, που προσβάλουν τους καθηγητές, τη γραμματεία, τους συντονιστές και τους σπουδαστές και μπορεί να διακόψει την εκπαιδευτική διαδικασία για όσους δεν σέβονται την παραπάνω αρχή, χωρίς επιστροφή χρημάτων.
Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο μετά την καταβολή των διδάκτρων στο λογαριασμό της Ακαδημίας, που φαίνεται στην προκήρυξη.
Επίσης διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος, των εκπαιδευτών και της θεματολογίας, όταν το επιβάλλουν εξωγενείς παράγοντες ή προς όφελος των σπουδαστών.
Η Ακαδημία πέρα από τα προγραμματισμένα μαθήματα διοργανώνει επιπλέον συναντήσεις, δράσεις, σεμινάρια και θεωρεί τη συμμετοχή σας υποχρεωτική.
Οι εκπαιδευτές, η οργάνωση, τα γνωστικά αντικείμενα, τα μέσα διδασκαλίας αξιολογούνται από σας επισήμως και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται ηλεκτρονικά.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι
Πουλερού Πηνελόπη: 09:00-12:00 (6941657126) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα
Μπαλάσα Κατερίνα: 12:00-15:00 (6941657145): για γραμματειακά–διοικητικά θέματα, ενώ το email: academy@aigaion.org
Σύντομα θα ανακοινωθεί και σταθερό τηλέφωνο
Ευελπιστούμε ότι κατά τη φετινή χρονιά η μαθησιακή εμπειρία, η πρωτοτυπία και η βελτίωση της οργάνωσης θα προσφέρουν μια ανεπανάληπτη ποιότητα διδασκαλίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα