ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
(Αστική μη Kερδοσκοπική Εταιρεία – ISO 9001)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Ακαδημία των Πολιτών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ISO 9001), η οποία λειτουργεί ήδη από τον Οκτώβριο του 2010. Πρόεδρος της είναι ο Δρ Ευστράτιος Παπάνης. Πανεπιστημιακοί καθηγητές από όλη την Ελλάδα και καταξιωμένοι επαγγελματίες υγείας προσφέρουν μια διαφορετική ερμηνεία των κοινωνικών και ψυχικών φαινομένων με οδηγό τη συστημική προσέγγιση, την καινοτόμο μεθοδολογία και τα πρωτοποριακά διδακτικά συστήματα.

Η φοίτηση αφορά έναν τετραετή κύκλο σπουδών. Τα μαθήματα έχουν τη μορφή 26 τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων. Οι θεματικές ενότητες του πρώτου έτους είναι Ψυχολογία και Συμβουλευτική, ενώ για τα επόμενα έτη οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το γνωστικό αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, που ενδεικτικά είναι: Ιστορία, Ιστορία Τέχνης, Κοινωνιολογία, Παιδαγωγικά, Ιατρική, Δημοσιογραφία, Πολιτικές Επιστήμες κ.α.

Η Ακαδημία των Πολιτών μέσα από το δικό της δημιουργικό ταξίδι της γνώσης σε 63 πόλεις μέχρι στιγμής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύει το όραμά της για τη συμμετοχή κάθε Έλληνα Πολίτη στη Δια Βίου Μάθηση, στηρίζοντας το δικαίωμά του στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το κοινωνικό ή μορφωτικό επίπεδό του. Οι πόλεις της Ελλάδας, στις οποίες λειτουργούν τμήματα της Ακαδημίας υποδέχονται ένθερμα αυτή τη νέα μορφή διαδικασίας μάθησης και αυτό αποδεικνύεται από τις 10000 των Σπουδαστών, που παρακολουθούν προγράμματά της. Παράλληλα, η Ακαδημία λειτουργεί πλήθος διαδικτυακών προγραμμάτων για τους σπουδαστές με θέματα προσβασιμότητας ή όσους προτιμούν αυτό το είδος μάθησης.

Η Ακαδημία των Πολιτών πρωτοπορεί και προσφέρει απλόχερα μια εναλλακτική δυνατότητα επιμόρφωσης και κοινωνικής εξωστρέφειας, προβάλλοντας προσιτή τη γνώση και τη ψυχική υγεία δικαίωμα όλων, σε μια εποχή ιδιαίτερα απαιτητική που όλα συγκλίνουν σε μια ύφεση στις προσδοκίες, στις πράξεις, στην κριτική μας ικανότητα.

Όμως, εκτός από τη διαδικασία μεταλαμπάδευσης της γνώσης, καταβάλλεται μια κοινή προσπάθεια από όλους τους σπουδαστές για φιλανθρωπικές δράσεις, για την ενίσχυση απόρων, αστέγων και γενικά των ομάδων εκείνων που πλήττονται αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επιθυμία μας είναι, μέσα από τη διάθεσή μας για προσφορά, να κατανοήσουμε ότι το λίγο από τους πολλούς γίνεται χωρίς καμιά αμφιβολία υπεράνθρωπο στο σύνολό του…

Η γνώση αποδεικνύεται ιδιαίτερα γοητευτική όταν μοιράζεται και όταν δίνονται ερεθίσματα μέσα από τη συλλογικότητα. Αυτό είναι το δικό μας πλαίσιο, το οποίο τηρούμε απαρέγκλιτα και που ενισχύεται με τη συμμετοχή των Σπουδαστών μας σ’ αυτό που ονομάζουμε: ΌΡΑΜΑ…

Για πληροφορίες:
Ακαδημία των Πολιτών
Σαπφούς 3, ΤΚ 81100, Μυτιλήνη (1ος όροφος)
Τηλ.: 22510-54.739, 6970-069.007 (9:00-15:30)


Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι Πολίτες άνω των 18. Το συνολικό κόστος και για τις 26 διαλέξεις είναι 80 ευρώ, ενώ προβλέπεται έκπτωση 50% για ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, φοιτητές και συλλόγους (άνω των 10 ατόμων).

  • Σημείωση:
Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία και ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα. Δεν παρέχονται αμοιβές, ούτε επιμερίζονται κέρδη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα