Ακαδημία Πολιτών Λάρισας


Ακαδημία Πολιτών Λάρισας

(Λαϊκό Πανεπιστήμιο)

Ένας καινοτόμος θεσμός ιδρύεται στο Νομό μας: η Ακαδημία Πολιτών Λάρισας.

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμά μας για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία.

Την απρόσκοπτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας εγγυώνται το Εργαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ τη λειτουργία της αναλαμβάνει η Ακαδημία Πολιτών με τη στήριξη όλων των φορέων της Λάρισας.

Οι επωφελούμενοι από αυτή την εκπαιδευτική προσφορά θα είναι πολίτες της Θεσσαλίας ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάποιοι από τους κύκλους των διαλέξεων θα αφορούν την Ιατρική, την Τέχνη και Πολιτισμό, τη Ψυχολογία, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, τη Δημοσιογραφία, τη Φυσική κλπ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, φοιτητές, ανέργους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ. και όλους όσους θεωρούν ότι η Παιδεία για αυτούς που ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν καταφύγιο.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πρώτος κύκλος διαλέξεων θα αφορά στον τομέα της Ψυχολογίας.

Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο το συμβολικό ποσό των 80 ετησίως (26 εβδομαδιαίες συναντήσεις) ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από 16.00 μέχρι 19.00 και από 19.00 μέχρι 22.00, στο κέντρο της Λάρισας, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση τους από όλους τους ενδιαφερόμενους. Η διάρκειά τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος καθορίζεται από Πέμπτη 3η Μαρτίου 2011 έως 16 Ιουνίου 2011. Μετά το τέλος των διαλέξεων – μαθημάτων θα χορηγούνται στους ακροατές, που παρακολούθησαν με συνέπεια τις ομιλίες-διαλέξεις, σχετικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές εκδρομές, που θα συντείνουν στην διαμόρφωση της Κοινωνίας της Γνώσης.

Στα σεμινάρια της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας πρόκειται να διδάξουν παγκοσμίου κύρους επιστήμονες που θα προσκαλούνται ανάλογα με την εξειδίκευσή τους και την εμπειρία τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και από το εξωτερικό.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε όλοι θετικά στην πρότασή μας, ώστε να υλοποιηθεί ο νέος αυτός πνευματικός θεσμός.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα θα διατεθούν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και συνέδρια που θα διοργανωθούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Πληροφορίες και εγγραφές με μία απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική αίτηση (από 1 Φεβρουαρίου 2011 έως 28 Φεβρουαρίου 2011)

Τηλέφωνα: 6974496312, 6956465467, 6977728562

E-mail: academy@aigaion.org

Σχόλια

Ο χρήστης Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου είπε…
Πολύ ωραία ιδέα ! Μακάρι να έρθει και στα Γιάννενα ! Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά και οι συναντήσεις σας να είναι πολύ γόνιμες .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα