Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Ανοικτό λαϊκό πανεπιστήμιο ιδρύεται στη Μαγνησία

Ανοικτό λαϊκό πανεπιστήμιο ιδρύεται στη Μαγνησία

Από την Ακαδημία Πολιτών Βόλου
Γράφει: magnesianews.gr
07/07/2011, 18:10
Ένας καινοτόμος θεσμός, η Ακαδημία Πολιτών Βόλου, ιδρύεται στο Νομό μας.


Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος.


Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμά μας για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία.


Την απρόσκοπτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτών Βόλου εγγυώνται το Εργαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ τη λειτουργία της αναλαμβάνει η Ακαδημία Πολιτών με τη στήριξη όλων των φορέων του Βόλου.


Οι επωφελούμενοι από αυτή την εκπαιδευτική προσφορά θα είναι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πιστοποιητικά Παρακολούθησης
Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο το συμβολικό ποσό των 80 ετησίως (26 εβδομαδιαίες συναντήσεις) ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από 16.00 μέχρι 19.00 και από 19.00 μέχρι 22.00, στο κέντρο του Βόλου, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση τους από όλους τους ενδιαφερόμενους. Η διάρκειά τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος καθορίζεται από Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 έως 13Ιουνίου 2011. Μετά το τέλος των διαλέξεων – μαθημάτων θα χορηγούνται στους ακροατές, που παρακολούθησαν με συνέπεια τις ομιλίες-διαλέξεις, σχετικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές εκδρομές, που θα συντείνουν στην διαμόρφωση της Κοινωνίας της Γνώσης.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα θα διατεθούν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και συνέδρια που θα διοργανωθούν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Πληροφορίες και εγγραφές με μία απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική αίτηση
Τηλέφωνα: 24210.77433 από 09.00-14.00 & 17.30 – 21.00 και E-mail: akadimiapoliton@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: