Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Ακαδημία Πολιτών Λαρισας

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακαδημία Πολιτών Λάρισας
Η Ακαδημία των Πολιτών Λάρισας είναι ένας θεσμός, ο οποίος λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2011. Διοικητικά υπάγεται στην Ακαδημία των Πολιτών, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που εδρεύει στη Μυτιλήνη. Ο τοπικός επιστημονικά υπεύθυνος είναι η κ. Τσιτσανούδη Νικολέτα, Λέκτορας υπό διορισμό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ τη διοικητική υποστήριξη έχουν η κ. Φρανσέ Έμυλυ και ο κ. Ευθύμιος Τσαγκαλάς.

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο
Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμα για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι ένα Πανεπιστήμιο για όλους. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ανεξαιρέτως ηλικίας (άνω των 18), φύλου, εκπαίδευσης, θρησκείας κλπ.

Ακαδημαϊκά Έτη
Το συνολικό πρόγραμμα της Ακαδημίας των Πολιτών είναι τετραετές (2011-2015). Το κάθε ακαδημαϊκό έτος έχει διάρκεια από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιανουάριο και χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών με εξάμηνη διάρκεια.

Α’ Ακαδημαϊκό Έτος
Ο α’ κύκλος του πρώτου ακαδημαϊκού έτους της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας (Μάρτιος 2011– Ιούνιος 2011) είχε ως αντικείμενο την Ψυχολογία (α΄ κύκλος), ενώ ο β’ κύκλος (Οκτώβριος 2011– Ιανουάριος 2012) θα έχει ως αντικείμενο την Προληπτική Ιατρική και τη Δημοσιογραφία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο 4ο δημοτικό σχολείο Λάρισας.

Εγγραφές
Οι εγγραφές για την Ακαδημία των Πολιτών Λάρισας για το β’ κύκλο σπουδών του Α’ ακαδημαϊκού έτους ξεκινούν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου (ώρες 19:00- 21:00) και λήγουν στις 5 Οκτωβρίου 2011. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Διόνυσος τις εξής ημερομηνίες: 6-7-8, 13-14-15, 20-21-22, 27-28-29. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν στην γραμματεία μια φωτοτυπία (διπλής όψης) της αστυνομικής τους ταυτότητας και μία έγχρωμη φωτογραφία για την έκδοση σπουδαστικής ταυτότητας. Ο σπουδαστής είναι υποχρεωμένος να δώσει τα βασικά προσωπικά του στοιχεία, προκειμένου να εγγραφεί στο μαθητολόγιο της Ακαδημίας και να εκδοθεί η Κάρτα Σπουδαστή και η Βεβαίωση Παρακολούθησης. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν αποκλειστικά για χρήση της Ακαδημίας των Πολιτών και ουδεμία πρόσβαση επιτρέπεται σε υπηρεσία ή άλλον φορέα.

Δίδακτρα
Ο κάθε σπουδαστής κατά την προσέλευσή του για την εγγραφή στην γραμματεία, μαζί με τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 80 € ετησίως, που αφορά το συνολικό κόστος για την παρακολούθηση και των δύο κύκλων σπουδών κάθε Ακαδημαϊκού έτους. Η Ακαδημία Πολιτών υποχρεούται στην έκδοση νόμιμης απόδειξης. Σημειώνεται ότι οι σπουδαστές του α’ κύκλου δεν πληρώνουν δίδακτρα για τον β’ κύκλο, ενώ όσοι εγγράφονται για πρώτη φορά πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 80 ευρώ για τον ετήσιο κύκλο.

Κάρτα Σπουδαστή
Με την έναρξη της Ακαδημαϊκής περιόδου παρέχεται στον σπουδαστή κάρτα, η οποία είναι προσωπική και θα πρέπει να επιδεικνύει κατά την είσοδο του στον χώρο των διαλέξεων. Την σπουδαστική κάρτα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να την έχει μαζί του και να την επιδεικνύει και κατά τις αγορές σε επιχειρήσεις της πόλης που είναι συμβεβλημένες με την Ακαδημία Πολιτών, για να του παρέχεται ειδική έκπτωση. Κατάλογος με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις δίνεται κατά την εγγραφή.

Σημειώσεις
Η Ακαδημία των Πολιτών παρέχει δωρεάν διδακτικό υλικό, το οποίο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. https://sites.google.com/a/aigaion.org/skepsy/. Εάν κάποιος σπουδαστής επιθυμεί έντυπες σημειώσεις καταβάλλοντας το ανάλογο ποσό για φωτοτυπίες.

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Μετά το πέρας του κάθε κύκλου σπουδών η Ακαδημία των Πολιτών παρέχει Βεβαίωση Παρακολούθησης στους σπουδαστές, που δεν έχουν ξεπεράσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο απουσιών (3 εβδομαδιαίες συναντήσεις).Επικοινωνία – Γραμματεία
Η γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών Λάρισας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στους ενδιαφερομένους καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου στην τηλεφωνική γραμμή 6974496312 & 2251054739 και στα κάτωθι ηλεκτρονικά μέσα:
E-mail: academy@aigaion.org
facebook: Ακαδημία Πολιτών Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: