Ακαδημία Πολιτών Λέσβου

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ




Πρόγραμμα Διαλέξεων και Εκδηλώσεων της Ακαδημίας Πολιτών Λέσβου

Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ : ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

14/10/2011 ο κ. Κουτρούκης Θεόδωρος, Επίκουρος Καθηγητής, τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Οικονομική κρίση και εργασιακές σχέσεις»
21/10/2011 ο κ. Γεωργούλας Στράτος, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Η εξέλιξη της εγκληματολογικής σκέψης στην πορεία της ανθρωπότητας»
04/11/2011 ο κ. Γιαννούσης Γεώργιος, Κοινωνιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Οι μεταμορφώσεις της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας»
11/11/2011 ο κ. Τάνταρος Σπυρίδων, Επίκουρος Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Τομέας Ψυχολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Εθνικό&Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Η σύγχρονη οικογένεια και η ανάπτυξη των παιδιών»
18/11/2011 ο κ. Σταμπολιάδης Ηλίας, Καθηγητής τμήματος Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης, «Η οικονομική κρίση ως κρίση αρχών και στόχων»
25/11/2011 ο κ. Ψημίτης Μιχάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Κοινωνικός αποκλεισμός και ανταλλακτική οικονομία»
02/12/2011 ο κ. Σαββάκης Μάνος, Λέκτορας τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Το Λεπροκομείο Σπιναλόγκα(1903-1957) ως σημείο συνάντησης Επιστήμης και Τέχνης»
09/12/2011 η κ. Τριπολίτου Διονυσία, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Διαχείρισης Οικογενειακού Προγραμματισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού, «Θετικές και αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Πόσο μας επηρεάζουν τα στερεότυπα στην καθημερινότητά μας;»
16/12/2011 [ΕΜΒΟΛΙΜΟ ΜΑΘΗΜΑ] ο κ. Δερμιτζάκης Μιχαήλ, Καθηγητής Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, «Πανωραία στον ύπνο της…η θάλασσα. Παλαιοβιογεωγραφική εξέλιξη και κλιματικές αλλαγές της Αιγηίδος»
13/01/2012 η κ. Τσιτσανούδη Νικολέττα, Λέκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «Γλώσσα και οικονομική κρίση στην Ελλάδα : Οι γλωσσικές αναπαραστάσεις σε κείμενα της σύγχρονης δημοσιογραφίας»

Κατά το μήνα Οκτώβριο προγραμματίζονται οι ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις για τους σπουδαστές της Ακαδημίας Πολιτών Λέσβου:
  1. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet Αναπληρωτής Καθηγητής κος Παναγιώτης Γρηγορίου και η Ακαδημία των Πολιτών σας προσκαλούν στην ημερίδα ´Quo vaditis Europa et Graecia-Που πηγαίνετε Ευρώπη και Ελλάδα ´που θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίιου 18.00-19.00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου.Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Jean Paul Jacque, πρ. Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Γενικός Διευθυντής της νομικής υπηρεσίας του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε., ο καθηγητής Ettore Deodato, Ειδικός Σύμβουλος επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων, πρ. Στέλεχος Ευρωπαικής Επιτροπής, ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Στέλιος Περράκης, ο Αν.Καθηγητής Παναγιώτης Γρηγορίου (συντονιστής) και ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Ενημέρωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο κ. Δ.Χαλκιώτης, Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Ακαδημίας των Πολιτών. Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διαλέξεων της Ακαδημίας των Πολιτών και είναι ανοιχτή στο κοινό της Λέσβου.
  2. Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους. (Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα)

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Πολιτών
Ευστράτιος Παπάνης
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου



Χρήσιμες Πληροφορίες


Εγγραφές
Οι εγγραφές για την Ακαδημία των Πολιτών Λέσβου για το Β’ακαδημαϊκό έτος ξεκινούν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου (ώρες 10:00-13:00  και 17:00-19:00) στα γραφεία της Εταιρείας (Σαπφούς 3, 1ος όροφος) και λήγουν στις 10 Οκτωβρίου 2011. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν στην γραμματεία μια φωτοτυπία (διπλής όψης) της αστυνομικής τους ταυτότητας και μία έγχρωμη φωτογραφία για την έκδοση σπουδαστικής ταυτότητας. Ο σπουδαστής είναι υποχρεωμένος να δώσει τα βασικά προσωπικά του στοιχεία, προκειμένου να εγγραφεί στο μαθητολόγιο της Ακαδημίας και να εκδοθεί η Κάρτα Σπουδαστή και η Βεβαίωση Παρακολούθησης. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν αποκλειστικά για χρήση της Ακαδημίας των Πολιτών και ουδεμία πρόσβαση επιτρέπεται σε υπηρεσία ή άλλον φορέα.



Επικοινωνία – Γραμματεία
Η γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στους ενδιαφερομένους καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 11.00 – 13.00 και 17.00-19.00 στην τηλεφωνική γραμμή 2251054739 και στα κάτωθι ηλεκτρονικά μέσα:
facebook: Ακαδημία Πολιτών Λέσβου
e-mail : academy@aigaion.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα