ΑΚΑΔΗΜΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ- Η δύναμη μέσα σου

ΑΚΑΔΗΜΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ- Η δύναμη μέσα σου

Στην εποχή της οικονομικής δυσπραγίας, της καθημερινής υποβάθμισης των αξιών και της μίζερης πραγματικότητας η Ακαδημία των Πολιτών πραγματοποιεί τις αλλαγές, που όλοι οραματίζονται:
-Ενώ οι μισθοί και η αγοραστική δύναμη μειώνεται, η Ακαδημία προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της και διατηρεί συμβολική τη συνεισφορά των σπουδαστών της.

-Ενώ όλοι προσφεύγουν στις ξένες λύσεις, εμείς δίνουμε έμφαση στον ελληνικό πολιτισμό, στην εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών και στη διάδοση της ελληνικής γραμματείας.

-Στους καιρούς  του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και της απαξίωσης, εμείς κρατάμε ανοιχτές τις πύλες μας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, οικονομικής τάξης, κοινωνικού υποβάθρου και μορφωτικού επιπέδου: Όλοι καλωσορίζονται θερμά στα δρώμενα της Ακαδημίας. Άνθρωποι που ποτέ δεν παρακολούθησαν πανεπιστημιακές σπουδές συνδιαλλέγονται ισότιμα με ακαδημαϊκούς από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

-Στον ευτελισμό της Παιδείας ως ιδανικού και ενώ οι αδόκιμοι πειραματισμοί με αλλότρια εκπαιδευτικά συστήματα συνεχίζονται, εμείς αντιπαρατάσουμε την καινοτόμο εκπαίδευση, την συμμετοχική γνώση, την αξιοποίηση της εμπειρίας, τις νέες τεχνολογίες, την επικαιροποίηση των μαθησιακών ευκαιριών, τις εναλλακτικές θεωρήσεις και την έρευνα. Η Ακαδημία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001.

-Τη στιγμή που η κατάθλιψη, οι νευρώσεις, η κρίση στις σχέσεις και η αποδόμηση της οικογένειας προκαλούν κλυδωνισμούς, εμείς προσφέρουμε ψυχολογική υποστήριξη και κατάρτιση, δίνουμε έμφαση στην ειδική αγωγή και προάγουμε την ψυχική υγεία: επισκέψεις σε σχολεία, συνεργασία με εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και ατομικά περιστατικά, επωφελούνται δωρεάν και απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες από τους καλύτερους επιστήμονες στην Ελλάδα. Η Ακαδημία των Πολιτών αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στη μοναξιά. Συμβουλευτική, συστημική και πρόσωποκεντρική θεραπεία, μάθηση μέσω περιπέτειας, μεθοδολογία έρευνας, προπονητική ζωής, σχέσεις ζευγαριών, διαζύγιο, κίνδυνοι στο διαδίκτυο, είναι κάποιες από τις εκπαιδεύσεις, που προσφέρουμε.

-Το φιλανθρωπικό μας έργο απλώνεται σε κάθε νομό, που ιδρύεται Ακαδημία. Οραφανοτροφεία δέχονται την αρωγή των σπουδαστών μας, συμπολίτες μας σιτίζονται δωρεάν σε εστιατόρια συμβεβλημένα, εκδηλώσεις για τη στήριξη γονέων παιδιών με καρκίνο διοργανώνονται, παρέχονται δωρεάν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές, τα βιβλία μας προσφέρονται δωρεάν στο διαδίκτυο, φροντιστήρια ξένων γλωσσών εγγράφουν άπορους μαθητές χωρίς κόστος, η εκπτωτική μας κάρτα συμπεριλαμβάνει ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, ρούχα και υλικά συγκεντρώνονται: Το Ορφανοτροφείο Βόλου, η οργάνωση Help, η Ελληνική Ομάδα διάσωσης, ο Ερυθρός Σταυρός, η Συντροφιά Νέων, η Φλόγα είναι κάποιες από τις οργανώσεις, που συνεργαζόμαστε.

-Καθώς το εθνικό μας κεφάλαιο συρρικνώνεται, εμείς διοργανώνουμε θερινά σχολεία, που απευθύνονται σε ξένους, οι οποίοι επιθυμούν να διδαχθούν τον Ελληνικό Πολιτισμό, Αρχαία Ελληνικά και Μυθολογία.

Εκδίδουμε το επιστημονικό περιοδικό 'Σύγχρονη Κοινωνία, Εκπαίδευση και Ψυχική Υγεία σε 1000 αντίτυπα. 500 σελίδες διακεκριμένων επιστημόνων, που αρθρογραφούν και προάγουν τη γνώση. Το περιοδικό είναι ανοιχτό διαδικτυακά στους σπουδαστές μας.

-Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα, Πύλη, Βόλος, Λάρισα, Βόρειες Σποράδες και Μυτιλήνη τα ορμητήρια του πολιτισμού για την διάδοση της ποιοτικής Παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επεκτεινόμαστε κάθε χρόνο για να καλύψουμε τη ζήτηση.

Ακαδημαικοί Καθηγητές εποπτεύουν εθελοντικά το έργο της Ακαδημίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Καθηγητή Κώστα Ζώρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Νίκο Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Ευστράτιο Παπάνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στα προγράμματά μας διδάσκουν αφιλοκερδώς μέλη ΔΕΠ από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Όλα τα έσοδα διατίθενται στην ίδρυση Ακαδημιών και δεν επιμερίζονται κέρδη..Οι διαδικασίες μας είναι διαυγείς και ξεκάθαρες.

Κάποιοι αποσύρονται από τις νησιωτικές και απομονωμένες περιοχές. Εμείς συμπεριλαμβάνουμε κυρίως αυτές, παρά το κόστος. Σύντομα θα οργανώσουμε αντίστοιχη Ακαδημία στη Λευκωσία.


Ακαδημία Σκιάθου: Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Καινοτόμα πρωτοβουλία αποτελεί η πρόταση δημιουργίας Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Σκιάθο, προς όφελος των κατοίκων και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων. Η ίδρυση Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Βορείων Σποράδων με έδρα την Σκιάθο είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη έναρξη λειτουργίας προγραμματίζεται τον Οκτώβριο. Η Ακαδημία των Πολιτών Βορείων Σποράδων είναι παράρτημα της Ακαδημίας των Πολιτών, η οποία εδρεύει στην Μυτιλήνη και σε επίπεδο Βορείων Σποράδων θα λειτουργήσει με εκπροσώπους τους Δημοτικούς Συμβούλους Αθανάσιο Ζλατούδη και Χρήστο Μασούρο. Μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο κ. Ζλατούδης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, στον οποίο ανήκει η ιδέα, υπογραμμίζει ότι «εκτιμούμε ότι η έδρα όπου θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα πρέπει να βρίσκεται στο Μπούρτζι, αλλά μέχρις ότου καταστεί αυτό εφικτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου της Σκιάθου».
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι «να παρέχουμε σε όλους τους νησιώτες ίσες δυνατότητες σε σχέση με τους συμπολίτες μας που διαμένουν στο χερσαίο τμήμα της Ελλάδος. Εάν μάλιστα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και κάτοικοι της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, σίγουρα θα είναι χαρά και τιμή για μας, διότι με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθούν και οι μεταξύ μας σχέσεις» υπογραμμίζει ο κ. Ζλατούδης. Σύμφωνα με την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται ένα Πανεπιστήμιο για όλους, όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ανεξαρτήτως ηλικίας, άνω των 18 ετών. Το συνολικό πρόγραμμα του Α.Λ.Π είναι τετραετές και θα διαρκέσει μεταξύ του 2012 και του 2016, ενώ το κάθε ακαδημαϊκό έτος έχει διάρκεια από τον Μάρτιο (2012) έως τον Μάρτιο (2013).
Το πρώτο ακαδημαϊκό έτος της Ακαδημίας Πολιτών Βορείων Σποράδων θα έχει ως θέμα την Ψυχολογία και την Προληπτική Ιατρική ή την Συμβουλευτική (για το δεύτερο έτος). Παράλληλα η Ακαδημία Πολιτών ανά δίμηνο θα πραγματοποιεί σεμινάρια-διαλέξεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες του τουρισμού και των επιχειρηματιών στην Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σκέψη διοργάνωσης σεμιναρίων πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, το θέμα των οποίων θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, συναφές με την ψυχολογία των επισκεπτών στην περίοδο της κρίσης.
Μεταξύ των θεμελιωδών αρχών της παραπάνω πρωτοβουλίας εντάσσεται, εξάλλου, η ανάπτυξη δράσεων για την βελτίωση του επιπέδου ενημέρωσης για ζητήματα παιδαγωγικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος. Παράλληλος στόχος είναι, τέλος, η οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης, με αντικείμενο την κοινωνική πρόνοια, την ποιότητα ζωής, τις ευάλωτες ομάδες, την ενσωμάτωση και τον αποκλεισμό, την συμβουλευτική, την εκπαίδευση και την ψυχολογία.




Πληροφορίες-Εγγραφές για τα προγράμματα του εαρινού εξαμήνου του 2012:

Τα μαθήματα της Ακαδημίας στα Τρίκαλα θα ξεκινήσουν με Ψυχολογία κάθε Τρίτη 5-8, στο Βόλο με Συμβουλευτική και Ιατρική (και τα δύο τμήματα), στη Λάρισα με Συμβουλευτική-Δημοσιογραφία και στη Μυτιλήνη με Συμβουλευτική.
Εmail εγγραφών: academy@aigaion.org και στα κατά τόπους τηλέφωνα: 24310-31404 και 24313-51222 Τρίκαλα, 24210-77433 στο Βόλο, 2410-625360 και 6974496312 στη Λάρισα και 22510-54739 στη Λέσβο.
Να υπενθυμίσουμε πως η ετήσια εγγραφή είναι μόλις 80 ευρώ για 26 διαλέξεις, ενώ το ακαδημαϊκό πρόγραμμα διανθίζεται από βιωματικά σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις.

Όλες οι ευάλωτες ομάδες και οι άνεργοι δικαιούνται εκπτώσεως στα προγράμματα, πέραν των διαλέξεων των ανοιχτών πανεπιστημίων μας.
Γενικές πληροφορίες: sites.google.com/a/aigaion.org/acadimiapoliton

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα