ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-Πρόγραμμα Future Leaders


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (με μεταπτυχιακό ή φοιτητές μεταπτυχιακών και υπ.Διδάκτορες) ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΒΟΛΟΥ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ FUTURE LEADERS ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Future Leaders, αποτελεί μια νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ) που δραστηριοποιείται στον κλάδο της  Εκπαίδευσης και της  κοινωνικής  προσφοράς. Διοργανώνει  εκπαιδευτικά προγράμματα για απόφοιτους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σχολών  και για στελέχη επιχειρήσεων, στοχεύοντας στη  σύνδεση μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και αγοράς εργασίας.

Η «Future Leaders» στοχεύει μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα να εντοπίσει και να αναδείξει  νέους , που εμπνέονται από ισχυρές κοινωνικές αρχές, να γίνουν οι ηγέτες του μέλλοντος. Στόχος είναι να τους εμφυσήσει τις αρχές  της συνεργασίας, της κοινωνικής συνεισφοράς, της ηθικής ικανοποίησης και της ιδέας της αλλαγής για ένα καλύτερο αύριο.

Το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία μεγάλων επιχειρήσεων. Η μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα,  οδήγησε στη σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Leaders με ιδρυτικά μέλη τις εταιρείες:  ΑΒ Βασιλόπουλος,  Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Μινέρβα Ελαιουργική,  Όμιλος Τιτάν,  Hay Group και Sprint Διαφημιστική.
Οι υποψήφιοι μελλοντικοί ηγέτες είναι απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές σε διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (όπως: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμια Πειραιώς, Πατρών, Αιγαίου,Ιατρική Σχολή Αθηνών, Ακαδημία των Πολιτών κλπ), να μην έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας και να είναι μέχρι 30 ετών. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των τέκνων σπουδαστών της Ακαδημίας, που πληρούν τις προυποθέσεις
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ανώτερα στελέχη μεγάλων εταιριών που υποστηρίζουν την προσπάθεια και οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά, λειτουργώντας ως coaches των  φοιτητών.

Οι δυνητικοί ηγέτες αποκτούν μία ξεχωριστή επιμορφωτική εμπειρία, μαθαίνοντας να συνεργάζονται με διαφορετικές προσωπικότητες, σε ενα νέο άγνωστο σε αυτούς περιβάλλον με ιδιαίτερη δυναμική. 

Το περιεχόμενο του  προγράμματος , συνίσταται κυρίως στην επεξεργασία θεμάτων επιχειρησιακής ανάπτυξης-projects - που απασχολούν οργανισμούς με σημαντική κοινωνική επιρροή (ΜΚΟ).

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις κύκλοι, 80 φοιτητές και 38 στελέχη  «πρώτης γραμμής» οι οποίοι έχουν εργασθεί πάνω σε πραγματικά projects των φορέων: Μανιατάκειον Ίδρυμα, Εθνικό Θέατρο, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Το χαμόγελο του παιδιού, MOm και Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, Μέριμνα,  Future Leaders (ως νεοσύστατη ΜΚΟ), Μουσείο Φυσικής Ιστορίας- ΓΑΙΑ, Καλλιστώ

Τις ομάδες των φοιτητών στήριξαν ως  business coaches στελέχη από  εταιρείες που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες και με ενεργό δράση σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως:  ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Μινέρβα Ελαιουργική, Όμιλος Τιτάν,Τράπεζα Πειραιώς, Rokas Renewables, Xerox, Vodafone, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Hay GroupBoston Consulting GroupPWC.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα δεν έχει κόστος και καλύπτονται όλα τα έξοδα διαμονής, μετακίνησης, σίτισης κλπ.
Πραγματοποιείται 3 φορές το χρόνο – Μάρτιος , Τέλη Ιουνίου, Τέλη Οκτωβρίου και μπορούν οι φοιτητές να δηλώσουν συμμετοχή σε όποιο από τα τρία προγράμματα του έτους επιθυμούν.
Διαρκεί 11 ημέρες.
Για να συμμετέχουν , παρακάτω αναφέρονται πληροφορίες.

Διαδικασία επιλογής
1η φάση:
·Συμπλήρωση επίσημης φόρμας συμμετοχής
·Αναφορά ενός ονόματος καθηγητή από όπου μπορούμε να λάβουμε συστάσεις (διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ της Ακαδημίας των Πολιτών
Εγγραφή στην Ακαδημία των Πολιτών και παρακολούθση Εαρινού Εξαμήνου Συμβουλευτικής ή Ψυχολογίας) (τηλ.22510-54739 και Νίκος Τζούμας 6978092200)


Όλα τα δικαιολογητικά μπορούν να αποσταλούν  στο academy@aigaion.org , akadimiapoliton@gmail.com
 
2η φάση:
Συμπλήρωση ηλεκτρονικών διαγνωστικών εργαλείων (EQ test).
To test πραγματοποιείται, προκειμένου, να αναγνωρίσουμε τις αξίες και τα κίνητρα των συμμετεχόντων.

3η φάση:
Καλούμε για συνέντευξη με έμπειρους συμβούλους (συνεργασία με εταιρείες BCGKPMGPWC κλπ) τους υποψήφιους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα


Επισκόπηση προγράμματος
1η-4η  ημέρα
•             Future Leaders workshop. (φοιτητές)
•             Business Coaches workshop. (στελέχη)
Όλοι οι συμμετέχοντες (φοιτητές και στελέχη) θα βρεθούμε σε ξενοδοχείο εκτός Αθηνών.

5η-10η ημέρα
Οι Future Leaders εργάζονται ανά ομάδες πάνω στο project του ΜΚΟ που έχουν αναλάβει.
Θα βρεθούν για αυτές τις ημέρες στο μέρος όπου στεγάζεται ο ΜΚΟ ανά την Ελλάδα.
Όλες τις ημέρες βρίσκεται μαζί σας ένα στέλεχος που λειτουργεί ως facilitator της κάθε ομάδας.
Την 8η με 11η  ημέρα βρίσκονται μαζί σας οι business coaches προκειμένου να τους δώσουν κατευθύνσεις και να ολοκληρώσουν το πλάνο τους.

11η ημέρα
Παρουσίαση του επιχειρησιακού πλάνου στις διοικήσεις των ΜΚΟ.

Ημέρα εκδήλωσης (ανακοινώνεται από την Future Leaders)
Παρουσίαση όλων των projects και των εμπειριών σας στην επιχειρηματική , πανεπιστημιακή κοινότητα κλπ.


Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν προς το τέλος του Ιουνίου και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2012.

Πρώτη συνάντηση  στην Μυτιλήνη και τον Βόλο. Οι προτεινόμενες ημερομηνίες είναι 2 Μαρτίου 2012 στην Μυτιλήνη και 23 Μαρτίου 2012 στο Βόλο.


Παράλληλα, θα κανονίσουμε μία συνάντηση με την Διευθύντρια του Προγράμματος κυρία Δήμου για την συμμετοχή της Ακαδημίας Πολιτών στο πρόγραμμα, ώστε μία ομάδα φοιτητών να πραγματοποιήσει ένα δομημένο επιχειρησιακό πλάνο.




Επισυνάπτονται (πληροφορίες στα Γραφεία και Τηλέφωνα της Ακαδημίας):
Α)παρουσίαση
Β)επίσημη φόρμα συμμετοχής
Γ) Αφίσα



Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Αφροδίτη Αγάλλου
Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα