Προκήρυξη Ακαδημίας Πολιτών

Τα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στη Χαλκίδα, στο Μόλυβο Λέσβου, στη Σκιάθο και στο Ηράκλειο Κρήτης ανακοινώνουν την έναρξη των εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο του 2012-2013. Το συνολικό ετήσιο κόστος για 26 τρίωρες εβδομαδιαίες διαλέξεις είναι 80 ευρώ και οι πρώτες θεματικές αφορούν την Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσουν τμήματα συμβουλευτικής ζευγαριών, οικογενειακής θεραπείας, ψυχοδράματος, θεραπείας μέσω τέχνης, μουσικοθεραπείας, αρχαίων ελληνικών, διακόσμησης κλπ, ενώ θα διοργανωθεί πλήθος άλλων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Δεκτές γίνονται όλες οι αιτήσεις πολιτών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Η φοίτηση αφορά έναν 4ετή κύκλο σπουδών με γνωστικά αντικείμενα, που συνδιαμορφώνονται από τους σπουδαστές μας και ενδεικτικά περιλαμβάνουν, εκτός από Ψυχολογία και Συμβουλευτική, Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης, Προληπτική Ιατρική, Εγκληματολογία, Παιδαγωγικά, Τέχνες και Πολιτισμό, Δημοσιογραφία, Κοινωνιολογία, Σχολή Συγγραφέων, Οικονομικά, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Πολιτικές Επιστήμες κλπ.
Τα ανοιχτά λαϊκά πανεπιστήμια της Ακαδημίας Πολιτών λειτουργούν εδώ και δύο έτη στη Μυτιλήνη, το Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, ενώ φέτος επεκτείνονται στο Μόλυβο, τη Λευκωσία, τη Σκιάθο, τη Χαλκίδα, το Ηράκλειο και το Ωραιόκαστρο. Συνολικά φοιτούν πάνω από 2500 σπουδαστές.
Στις Ακαδημίες των Πολιτών διδάσκουν καθηγητές πανεπιστημίου από όλα τα ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας με άδεια άσκησης επαγγέλματος και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.
Η Ακαδημία Πολιτών ενδιαφέρεται για συνεργασία με επιστήμονες υψηλού κύρους και διδακτική εμπειρία στις παραπάνω θεματικές, για να διδάξουν σε διάφορές περιοχές της Ελλάδας. Απαραίτητη είναι η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών. Βιογραφικά αποστέλλονται στο academy@aigaion.org
Για εγγραφές στον Α κύκλο μαθημάτων της Ακαδημίας Ωραιοκάστρου, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την κυρία Τάνια Τσακράκη στο 6973333422. Για εγγραφές στην Ακαδημία Ηρακλείου για τις ίδιες θεματικές, επικοινωνείτε με τον κύριο Μανώλη Μπελαδάκη στο 6974750597. Για εγγραφές στη Σκιάθο με τον κύριο Νίκο Τζούμα στο 6978092200. Οι υπόλοιπες περιοχές (αλλά και οι προαναφερθείσες) μπορούν να επικοινωνούν απευθείας  με την Ακαδημία στο σταθερό τηλέφωνο 22510-54739 και στα κινητά τηλέφωνα της Γραμματείας: 6970069007 και 6981067776. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγγραφείτε στο academy@aigaion.org Γενικές πληροφορίες για την Ακαδημία Πολιτών στο sites.google.com/a/aigaion.org/acadimiapoliton.



Για το ΔΣ της Ακαδημίας των Πολιτών
Ο Πρόεδρος
Ευστράτιος Παπάνης
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα