Εφημερίδα της Ακαδημίας των Πολιτών

Όπως ήταν αναμενόμενο η εφημερίδα της Ακαδημίας των Πολιτών και το πρόγραμμα επαγγελματικής δημοσιογραφίας ήδη τρόμαξε τους αριστείς του κιτρινισμού, της λογοκλοπής και της ασχετοσύνης. Ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά σε τοπικό επίπεδο πολλοί αυτόκλητοι δημοσιογράφοι δρουν ως εκβιαστές προσώπων, πολιτών και πολιτικών και φτάνουν στο σημείο να απειλούν και να τρομοκρατούν, εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια, που δεν τους αναδεικνύει ή συμφέρει. Η τέταρτη εξουσία των τοπικών ΜΜΕ πολλές φορές συναγωνίζεται σε διαφθορά το εθνικό επίπεδο παρακμής. Και φυσικά όλοι σιωπούν, επειδή οι κοινωνίες είναι ανακυκλούμενες και η παραμικρή ενοχή γιγαντώνεται. Η εφημερίδα της Ακαδημίας θα έχει ως δημοσιογράφους εσάς, και η συμμετοχικότητα τρομάζει, όσους θα μπουν στο στόχαστρο των συνειδητοποιημένων πολιτών..Το αίτημα για αμεσότερη δημοκρατία ή τουλάχιστον εκχώρηση κάποιων αρμοδιοτήτων ξεκινά μέσα από την ελευθερία του λόγου και αυτό υπόσχεται πως θα κάνει η Ακαδημία των Πολιτών.
Στράτος Παπάνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1.ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΜΕ

O, TI ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ...
«Θέλει αρετή, γνώση και τόλμη η... δημοσιογραφία» θα μπορούσε να πει κανείς, παραφράζοντας τη γνωστή φράση του Ανδρέα Κάλβου.
Ειδικότερα σήμερα, που η άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος αφήνει σοβαρά κενά στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι ενώ δημιουργεί πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών.
Τι σημαίνει όμως «δημοσιογραφία»; Ποιες αρχές την διέπουν; Ποιοι κώδικες της δεοντολογίας οφείλουν να μένουν απαραβίαστοι ώστε η έγκυρη καταγραφή των θεμάτων της επικαιρότητας να είναι παράλληλα αντικειμενική; Ποια η τέχνη και ποια η τεχνική των συνεντεύξεων; Πως γράφεται σωστά ένα δελτίο τύπου και πως περιγράφεται καλύτερα ένα σημαντικό γεγονός; Τι σημαίνει «διασταύρωση» και τι «πηγές»; Πως γίνεται ένα «ζωντανό» ρεπορτάζ και πως συντάσσονται «τίτλοι ειδήσεων»;
Απαντήσεις σε όλα αυτά αλλά και σε άλλα ερωτήματα, θα δοθούν στη διάρκεια του Ετήσιου Διαδικτυακού Προγράμματος Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Μια ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία διάχυσης της γνώσης προς όλους αδιακρίτως τους Έλληνες πολίτες άνω των 18 με έφεση στην έρευνα και τον ορθό γραπτό λόγο. Εντάσσεται στα προγράμματα ετήσιας διάρκειας που παρέχει η «Ακαδημία των Πολιτών» και διδάσκουν έγκριτοι ακαδημαϊκοί και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι.
Η φοίτηση περιλαμβάνει και δίμηνη πρακτική εξάσκηση σε τοπικά ΜΜΕ, αλλά και τη νέα ηλεκτρονική εφημερίδα της «Ακαδημίας των Πολιτών».
Για την παρακολούθηση δεν απαιτείται εγκατάσταση ειδικού λογισμικού στον υπολογιστή και μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος κι αν βρίσκεται, με την άνεση του προσωπικού του χώρου.
Διδάσκονται όλα τα είδη ρεπορτάζ, συνεντεύξεων, διαδικτυακής δημοσιογραφίας, Ελληνική γλώσσα, ιστορία των Μ.Μ.Ε, λογοτεχνία, ψυχολογία και κοινωνιολογία. Το κόστος ανέρχεται σε 500 ευρώ (εξόφληση με καταβολή 5 ισόποσων δόσεων). Για τους σπουδαστές της Ακαδημίας, τους φοιτητές, τους ανέργους και τα άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παρέχεται έκπτωση 30%.
Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ έως και 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 στο e-mail: academy@aigaion.org με την ένδειξη «Για το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» ή να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία στα τηλέφωνα 22510- 54739 και 6970.069.007.
Έναρξη Διαδικτυακού Προγράμματος Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας από την «Ακαδημία των Πολιτών» γιατί, όπως γράφει η Κική Δημουλά
«...ό,τι λες στην πένα το γράφει.
Σκέπτεσαι θυμάσαι νομίζεις αγαπάς υπαγορεύεις...
Με αφοσίωση σε ακούνε οι λέξεις
σε αντιγράφουν και η πένα διψασμένη
ρουφάει όσο μελάνι αφήνουν πίσω τους...»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα